Od 26. 6. 2024 nás najdete na nové adrese Bělehradská 222/128, 120 00 Praha 2! Více informací zde.

x
Hurá do světa s hudební kanceláří SoundCzech!
10. března 2019

Hurá do světa s hudební kanceláří SoundCzech!

Milujete hudbu a sníte o tom, že vás jednou bude živit? Chcete vyrazit do světa a zahrát si na nějakém festivalu? Anebo byste jen rádi dostali šanci předvést se před lidmi, kteří v hudebním světě něco znamenají a můžou s vámi třeba natočit desku? Pokud jste alespoň na jednu z otázek odpověděli „ano“, pak máme tip, kdo by vám s tím mohl pomoci: Je to hudební kancelář SoundCzech.

SoundCzech je parťák, který vám pomůže prorazit. Zpropaguje vaše hudební aktivity v zahraničí, nabídne vám velké množství vzdělávacích kurzů a workshopů a také ukáže, jak na fundraising. Zkrátka díky němu můžete uspět i mimo český „rybníček“.

Pomáhá umělcům i dalším profíkům z branže

Důvod vzniku proexportní hudební kanceláře SoundCzech je jednoduchý – podpora viditelnosti českých umělců v zahraničí. Zatímco talentovaných hudebníků máme hodně, chybí nám dostatek hudebních manažerů, kteří by je uměli proslavit za hranicemi, a pořadatelů, kteří by jim dali příležitost se ukázat. Institut umění – Divadelní ústav proto vytvořil SoundCzech, tedy jakousi platformu pro umělce, manažery, booking agenty či pořadatele, jež je vzdělává, nabízí jim příležitosti v zahraničí a v neposlední řadě je podporuje finančně. Protože efektivní podpora hudebního sektoru pomáhá generovat vyšší zisky a jednotlivé profese v hudební branži fungují jako spojené nádoby – fungování každé z nich přímo ovlivňuje to, jak fungují ostatní.

Přidejte se k Lenny, Monon Meurt či Please The Trees

Komu už SoundCzech pomohl? Mezi podpořené umělce patří například Pipes and Pints, Lenny, Mydy Rabycad, Thom Artway nebo Marta Töpferová. Kancelář se orientuje na všechny české hudebníky – napříč všemi žánry, ať už jsou na scéně měsíc, nebo deset let. Už první rok (2017) podpořila kancelář pět vzdělávacích a osm exportních projektů – mimo jiné přispěla na turné kapel Mydy Rabycad či Ponk. Pokud byste také ocenili podporu, stačí se připojit k SoundCzech.

Připojit se můžete hned – sledujte web

Sledujte výzvy na webu Soundczech.cz a facebooku. Tam kancelář vyhlašuje akce, se kterými vám coby umělci pomůže. Může jít o finanční příspěvek na cestu a akreditaci na různé festivaly, showcases a konference, finanční podporu pro váš koncert či turné nebo třeba volnou akreditaci na vybranou akci. Ve výzvě se vždy dozvíte, o jaký typ podpory a akce jde, kolik umělců SoundCzech může podpořit a jakou částkou – a také jak a kdy se přihlásit. Na webu i Facebooku najdete i kalendář různě zaměřených workshopů, jichž se můžete bezplatně zúčastnit. Pokud se i po jejich prostudování cítíte tak trochu ztracení, nezoufejte – prostě se jen SoundCzech ozvěte, a oni už vám doporučí konkrétní akce nebo poradí, jak dál postupovat.

Tak neztrácejte čas na cestě za svým snem a přidejte se k SoundCzech. Přejeme hodně štěstí a ať o vás brzy uslyšíme!